Dzierżoniów

szukaj w serwisie
zaloguj Przypomnij dane

Wiadomości / Kultura i rozrywka

Ustaw mniejszą czcionkę
Ustaw standardową czcionkę
Ustaw większą czcionkę
Kliknij, aby zobaczyć powiększenie

Czym się różnią lody włoskie od amerykańskich?

Redakcja, 23.08.2020, 23:43

Wielu osobom wydaje się, że lody to po prostu zmrożona mieszanka, która latem wyjątkowo smakuje. Wiele osób nie wie też, czym różnią się amerykańskie świderki od włoskich lodów. Nic straconego! Dzisiaj zdradzimy, czym różnią się poszczególne rodzaje lodów i jak nie pomylić się podczas zakupów w lodziarni!

← REKLAMA

Włoskie klasyki

Lody włoskie charakteryzują się delikatnością i kremową konsystencją. Zazwyczaj mają kształt szerokiego, zakręcone stożka. Masę umieszcza się w waflu ze spłaszczonym końcem. Ich konsystencja jest delikatna, co zawdzięczają systemowi napowietrzania. Porcja takiego produktu zawiera zazwyczaj od 33 do 45% powietrza w objętości. Lody włoskie stanowią również świetną bazę do innych deserów - dodawaj zastygającą polewę lub posypkę strzelającą i dawaj radość nawet najmłodszym klientom!

Sama nazwa włoskich lodów pochodzi od automatów, które tworzyło się we Włoszech. Bez odpowiedniego sprzętu uzyskanie perfekcyjnego loda nie jest możliwie. To właśnie specjalny system napowietrzania umożliwia przyrządzenie deseru idealnego!Wydajne maszyny znajdziesz tutaj: https://liron-polska.pl/k/maszyny-do-lodow-wloskich/.

Amerykańskie zakręcone

Lody amerykańskie, zwane również świderkami, to zupełnie inny rodzaj deseru. Ich konsystencja jest bardziej zmrożona i nieco twardsza z powodu słabszego napowietrzenia. Podawane są w formie długiego i wąskiego świderka, umieszczonego w stożkowym wafelku. Największą popularnością cieszą się w nadmorskich kurortach, ale coraz częściej można spotkać je na deptakach dużych miast turystycznych.

Lody z automatu to świetny sposób na orzeźwienie i praktyczne rozwiązanie dla każdego, kto szuka ochłody podczas wysokich temperatur. Maszyny do produkcji tych deserów są niezbędne podczas prowadzenia biznesu. Ich głównym zadaniem jest prawidłowe zmrożenie i precyzyjne podanie masy. Wysokiej jakości maszyny znajdziesz tutaj: https://liron-polska.pl/k/maszyny-do-lodow-amerykanskich/.

Teraz już wiesz, jak odróżnić lody włoskie od amerykańskich. Warto zwracać na to uwagę podczas składania zamówienia. Dzięki temu nie tylko otrzymasz to, czego chcesz, ale też obsługa szybko i skrupulatnie wykona dla Ciebie deser idealny. Lody to świetny sposób na ochłodę - postaw na pyszną i lekką przekąskę z maszyny, dostępną praktycznie od ręki!

WP, źródło: Materiał Partnera
Fot. Materiał Partnera

Najnowsze ogłoszenia

W nauce istnieje tylko fizyka, reszta to zbieranie znaczków.
© 2011-2024 Dz-ow.pl
zamknij
okanuluj